Proiectul “Baby hearing” are ca scop depistarea precoce a hipoacuziei prin dotarea a cinci spitale cu aparatura de testare a auzului la nou-nascut. Aceste spitale sunt : Spitalul Judetean “Sf. Apostol Andrei” Constanta, Spitalul Judetean “Sf. Apostol Andrei Galati”, Spitalul Judetean Alexandria, Spitalul Clinic Elias Bucuresti si Spitalul “M.S.Curie” Bucuresti. Pentru o integrare cat mai buna a copiilor hipoacuzici in invatamantul de masa, este nevoie de o interventie timpurie, iar aceasta nu se poate realiza decat printr-o depistare cat mai precoce a hipoacuziei.


Obiectivele principale ale proiectului sunt:

  • Dotarea celor cinci spitale mentionate cu aparatura de screening auditiv astfel incat sa fie testati pentru auz toti copiii care se nasc in cele patru maternitati, iar ulterior, copiii care nu trec aceste teste sa fie directionati catre Cabinetul de audiologie al Spitalului „M.S.Curie”.
  • Stimularea dezvoltării limbajului la copiii cu deficiențe de auz, prin diagnosticare și intervenție timpurie (operație, protezare sau implant cohlear)
  • Conștientizarea, responsabilizarea părinților cu privire la necesitatea diagnosticării și intervenției medicale timpurii și asupra importanței terapiilor de recuperare în cazul apariției deficiențelor de auz la copii.


1 2Proiectul se va desfășura pe o perioada de un an în cele cinci spitale mentionate si estimam ca in decursul unui an vor fi testati prin screening auditiv minim 8000 de copiii din cele 3 judete (Constanta, Galati, Teleorman) plus Bucuresti.  

De asemenea, in cadrul proiectului se va realiza un studiu clinic privind prevalenta hipoacuziei in randul nou-nascutilor precum si a factorilor de risc legati de sarcina si nastere, privind hipoacuzia. 
Proiectul va fi finantat de Fundatia Orange cu suma de 193.200 lei.