Proiect de terapie prin joc si dramaterapie destinat copiilor hipoacuzici, dar si normal auzitori.

Asociatia „Audiosofia” are placerea si onoarea de a anunta nominalizarea pe lista castigatorilor a proiectului „Jocul rupe masca tacerii”, sustinut si finantat de„Fundatia pentru comunitate” si MOL România, prin programul„Pentru sanatatea copiilor”.

Proiectul va demara in data de 15 decembrie 2013 si se va derula pana la data de 31 august 2014. El se adreseaza in principal copiilor hipoacuzici (purtatori de implant cohlear sau aparate auditive conventionale) dar si copiilor auzitori, cu varste cuprinse intre 3 si 18 ani si consta in sesiuni gratuite (individuale sau de grup) de terapie prin joc si drama terapie, coordonate de Psiholog-Audiolog Magda Cernea, în colaborare cu voluntarii Asociatei de Terapie prin joc si drama terapie din Romania.

Intalnirile vor avea loc la gradinita „Ciubotica cucului” si clinica „Otomed Medical Center” din Bucuresti precum si in taberele nationale de implant cohlear din anul 2014, organizate de „Asociatia Asculta Viata” si firma „Audiologos”.

Multumiri speciale partenerilor de proiect: I.F.A.C.F – O.R.L „Prof. Dr. Dorin Hociota” (prin sectia 6, singura sectie externa de recuperare a copiilor cu deficiente auditiv-verbale: gradinita „Ciubotica cucului”), „Asociatia Asculta viata”, firma „Audiologos”, clinica privata „Otomed Medical Center” si „Asociatia de terapie prin joc si drama terapie din Romania”.

Dragi copii, rugaţi-i pe părinţi să vă înscrie în proiectul nostru! Împreună vom avea ocazia să ne cunoaştem mai bine, să învăţăm jocuri noi, să pictăm, să desenăm, să modelăm, să fim protagonişti în piese de teatru, să ne întâlnim cu emoţiile noastre pe care să le exprimăm în diverse moduri şi să impărtăşim experienţe inedite.

Vă aşteptăm cu mare drag şi nerăbdare!

Informaţiile suplimentare puteţi afla de la: Psih. Magda Cernea (coordonator de proiect) | Tel: 0724031480 | e-mail: inimagda@yahoo.fr

Dr. Alexandra Neagu (preşedinte Audiosofia) | Tel: 0743020806 | e-mail: alexandra@audiosofia.org

 

Prima intalnire

Lume, lume!

Proiectul “Jocul rupe masca tacerii” derulat de Asociatia „Audiosofia” si finantat de catre „Fundatia pentru comunitate” si MOL Romania, prin intermediul Programului „Pentru sanatatea copiilor”, a luat startul cu multa veselie la gradinita „Ciubotica cucului” din Bucuresti! Va prezentam cateva instantanee ca sa va convingeti!

Toti copiii participanti, impartiti in 4 grupe mixte (atat hipoacuzici cat si auzitori), s-au bucurat la prima noastra intalnire de clipe speciale: am facut prezentarile prin intermediul jocului, am mers in sir indian in ritmuri diferite, am trait empatic alaturi de fiinte imaginare, ne-am ajutat unii pe altii in situatiile dificile, ne-am amuzat impreuna straduindu-ne sa mentinem balonul in aer, fara sa-l lasam sa cada, am facut miscari inedite si ne-am urmarit coechipierii, urmandu-le gesturile indeaproape. Activitatile de grup menite sa creeze buna dispozitie, au reusit sa aduca zambete pe fetele copiilor intr-o atmosfera calda si prietenoasa, risipind tacerea inca din prima clipa!

Cei peste 50 de copii, au fost indrumati de 3 voluntari profesionisti (studenti ai scolii de formare in terapie prin joc si drama terapie), 2 cadre didactice si coordonatorul de proiect.

Urmariti-ne! Va vom tine la curent!

Multumim parintilor si conducerii gradinitei pentru atitudinea pozitiva si pentru sustinerea acestui proiect!