Acest proiect este realizat cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania in cadrul Programului “Voluntar de Profesie” de catre voluntarul nostru Ciprian Timofte in perioada octombrie 2013- aprilie 2014.

Obiectivele proiectului:

  • Sustinerea unor cursuri saptamanale si gratuite de matematica si informatica pentru copiii hipoacuzici inclusi in scolile de masa(clasele IV-XII)
  • Sustinerea copiilor hipoacuzici cu potential ridicat prin oferirea de cursuri suplimentare si facilitarea participarii acestora la concursuri de matematica si/sau informatica
  • Oferirea de suport de natura tehnica(IT) scolilor/institutiilor/organizatiilor care au drept scop imbunatatirea situatiei copiilor hipoacuzici si a persoanelor hipoacuzice in general

Desfasurarea activitatilor

Cursurile de matematica si informatica sunt gratuite si au loc in fiecare sambata si duminica in intervalul 10.00 - 20.00. Copiii sunt repartizati in grupe de maxim 3 persoane si fiecare grupa are alocat un interval de doua ore in una din cele doua zile. Repartizarea se face in functie de nivelul de pregatire al copilului, clasa si varsta precum si in functie de disponibilitatea de a participa la respectivele cursuri.

Cursurile au loc in amfiteatrul  Centrulului National Medical de Recuperare neuro-psiho-motorie pentru copii “Dr. Nicolae Robanescu” (www.recuperarecopii.ro).
Pentru a putea participa la aceste cursuri completati fisa de inscriere disponibila AICI si trimiteti-o prin e-mail la stefan.ciprian@yahoo.com sau ne puteti contacta folosind urmatoarele date de contact:

 E-mail: stefan.ciprian@yahoo.com (e-mail responsabil proiect)

audiosofia@audiosofia.org (e-mail-ul asociatiei)

Telefon: 0742 600 792 (Timofte Ciprian, Voluntar Audiosofia, responsabil proiect)

Multumim Fundatiei Vodafone Romania pentru sustinere si partenerilor nostri:
- Centrul National Medical de Recuperare Copii “Dr. Nicolae Robanescu”
- Scoala Speciala Gimnaziala pentru Surzi Nr 1 Bucuresti

Testimoniale

Dl Ciprian ma ajuta foarte mult. Este un profesor foarte bun. Acest program este necesar pentru ca ma ajuta sa stiu mai multa matematica, sa iau note mai bune. Copiii hipoacuzici au in general dificultati la scoala si atunci este necesar sa fie ajutati in plus de un profesor foarte bun, asa cum este dl. Profesor Ciprian Timofte. De cand lucrez cu dl Ciprian am inceput sa inteleg mai bine matematica. Explica foarte bine. Este o mare diferenta intre dumnealui si profesorii mei de la scoala si liceu – ma face sa inteleg. Mie mi-a placut tot timpul matematica, dar in acest semestru am avut niste probleme la care am avut dificultati si lucrand cu el m-am pregatit mai bine pentru teste. Mie mi-ar placea sa lucram chiar si mai mult dar programul de scoala nu ne permite. In vacanta as putea lucra chiar zilnic cu placere cu dumnealui.
Alex Teodorescu, purtator implant cohlear, clasa a IX-a Liceul C.A. Rosetti
Apreciez in mod deosebit acest program al Asociatiei Audiosofia. Este deosebit de util copiilor – in primul rand prin calitatea de Profesor a lui Ciprian Timofte, cat si prin faptul ca acest sprijin este oferit gratuit copiilor. Echipa de la Audiosofia, in frunte cu dna dr. Neagu sunt deosebit de priceputi, entuziasti si dedicati. Pentru copiii hipoacuzici sunt foarte putine programe de sprijin, iar aceia dintre ei care sunt integrati in invatamantul de masa au probleme adeseori. Cadrele didactice din invatamantul de masa nu inteleg in general problemele specifice unui copil hipoacuzic si cred ca e vorba despre probleme de intelect sau de invatare. Dl. Ciprian insa stie sa abordeze un copil hipoacuzic, intelege particularitatile de invatare ale acestora. Am asistat de cateva ori la orele sale. Pasiunea sa pentru matematica este molipsitoare – nivelul la care lucreaza cu copiii este foarte ridicat dar, in acelasi timp, pe intelesul copiilor. Recomand calduros continuarea si dezvoltarea acestui program al Asociatiei Audiosofia si la alte discipline si cu alti copii.
Ancuta Vamesu, mama lui Alex
Cadrul creat de aceste lectii, prin intermediul programului, a imbunatatit capacitatea de relationare a copilului. Copilul nostru a beneficiat de o metoda de predare buna care a completat-o perfect pe cea de la clasa, iar rezultatele au fost foarte bune. Maya asteapta cu placere si interes lectia de mate si consideram ca profesorul merita toata aprecierea noastra pentru metoda atractiva folosita la aceste lectii. Lectiile s-au pliat dupa programul nostru si al copilului si nu avem decat cuvinte de apreciere.
Bogdan Manuela Vera, parinte
Eu consider ca acest program este unul foarte util si care ma ajuta sa-mi imbunatatesc cunostintele la matematica. De cand particip la acest program am observat ca imi place mai mult matematica.
Dracea Bianca, clasa a IV-a
Programul este necesar, util si binevenit pentru ca le ofera copiilor un sprijin in plus in efortul lor de integrare sociala si scolara. Copiii primesc, prin acest program, ajutorul pe care, din conditii de timp sau de interes al profesorului, nu il pot primi la scoala. In particular, pentru Dimitrie, participarea la program a insemnat exact acest lucru, posibilitatea de a primi un raspuns avizat la intrebările si nelamuririle legate de matematica invatata la scoala. Este foarte important pentru el si faptul ca ,doua ore pe saptamana, poate purta un dialog cu “profesorul” de matematica.
Valentin Gora, parinte