Despre Asociatia AUDIOSOFIA

Asociația Audiosofia este o organizație non-guvernamentală fondată în 2010 care are ca misiune îmbunătăţirea calităţii vieţii a persoanelor cu deficiențe de auz, prin abordarea unor direcţii de acţiune precum: prevenirea şi combaterea hipoacuziilor; integrarea în societate și recuperarea persoanelor cu deficienţe de auz şi asociate.

Asociația are la mometul acesta trei proiecte mari în derulare, dintre care cel mai important este cel finanțat anul trecut de Fundația Orange -„Sunetele viitorului” prin care a fost realizat Cabinetul de Audiologie al Spitalului „M. S. Curie” Bucureşti.

Asociația a desfășurat campanii permanente pentru: prevenirea hipoacuziilor prin diagnosticare şi intervenţie din timp; conștientizarea nevoilor copiilor hipoacuzici și a cauzelor generatoare de hipoacuzii, în școli;  identificarea şi indicarea personalului specializat precum şi a celor mai bune soluții şi metode de corectare sau învăţare pentru diversele afecţiuni psiho-logopedice.

Sprijiniti Asociatia AUDIOSOFIA!

Sprijiniti Asociatia Audiosofia in actiunile sale, ajutand persoane cu deficiente de auz, si mai ales copiii! Puteti dona orice suma in contul bancar:

RO84 RNCB 0304 1149 0395 0001

Obiectivele AUDIOSOFIA

Prevenire
Prevenirea hipoacuziilor prin diagnosticare și interventie din timp.
Constientizare
Constientizarea nevoilor copiilor hipoacuzici și a cauzelor generatoare de hipoacuzii, in scoli, precum si responsabilizarea părinților cu privire la necesitatea diagnosticării și intervenției medicale timpurii și asupra importanței terapiilor de recuperare în cazul apariției deficiențelor de auz la copii.

Reabilitare
Identificarea si indicarea personalului specializat precum și a celor mai bune soluții si metode de corectare sau invățare pentru diversele afecțiuni psiho-logopedice.

Activitati

  • Audiologie, Audiometrie
  • Medicina, Protezare
  • Logopedie, Psihologie
  • Educatie, Asistenta sociala

Echipa AUDIOSOFIA

Alexandra Neagu
Alexandra NeaguPresedinte
Alexandra Neagu este medic primar ORL cu competenţa în audiologie, doctor în medicină, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “M.S. Curie” Bucureşti. Alexandra Neagu s-a ocupat în ultimii ani cu predilecţie de problema hipoacuziei, realizând testări de auz la copil încă din prima şi de viaţă şi reglaje pentru implanturile cohleare.
Magda Cernea
Magda CerneaVicepresedinte
Magda Cernea este dublu-licenţiată în audiologie – protezare auditivă şi sociologie-psihologie, având studii postuniversitare în domeniul psihologiei şi logopediei. Magda Cernea a îmbinat cu succes cele două specializări în ultimii ani, în cadrul abordarii individuale şi de grup, a copiilor cu implant cohlear şi a familiilor lor.
Alexandru Neagu
Alexandru NeaguSecretar general
Alexandru Neagu este consilier juridic şi asigură consultanţă şi asistenţă juridică pentru Asociaţia Audiosofia.

Parteneri